Echipa

Despre

În afară de aspectul său unic, o saltea Nirvana este un produs premium,  extrem de durabil,  care vă va fi alături mulţi ani în pacticarea YOGA, pilates sau alte activitati de streching si flexibilitate care se desfasoara la sol (podea).

Desigur, cu utilizarea regulată (sincer vorbind, frumosa Nirvana cere sa fie utilizata cel puţin o dată pe zi)  pe saltea vor apărea unele urme  de murdărie, pete  de grăsime (de la cremele de maini) și, daca practicati corespunzator , va  absorbi o mulţime de transpiraţie.

Dupa cum ştim,  dacă nu curăţăm regulat salteau  s-ar putea ca atunci când o să ne aşezăm în poziţia copilului sau a câinelui cu faţa în jos, să inspirăm un miros deloc placut. Ei bine nu este deloc „cool” să avem o saltea de yoga murdară.

Daca folosiţi salteaua săptămânal, ar fi bine să o curăţaţi prin una din urmatoarele metode cel putin o data pe luna (desigur sunt mulţi factori care influenţează cât de des trebuie să curăţaţi salteaua- spre exemplu, tipul de yoga pe care îl practicaţi. Daca practicaţi hot yoga , va trebui să curăţaţi salteua mai des. Alţi factori de influenţă:
– locul unde practicaţi yoga, inauntru sau afara,
– temperatura şi umezeala din spatiul de lucru
– cat de mult transpirati si altele.

Fiecare saltea Nirvana Serenity dispune de o imagine rafinată care este imprimată cu cerneluri pe bază de apă similare cu cele care sunt folosite pentru haine. Suprafaţa de microfibră este lipită prin incalzire de baza de cauciuc astfel încât nu s-a folosit niciun fel de substanţă de lipire. Acest lucru înseamnă că salteau poate fi spalată atât de mână cât şi la masina de spălat.
Este important de ştiut că după spălare, saltelei îi trebuie până la 48 de ore să se usuce, timpul de uscare depinzând de temperatura ambientală a camerei unde este pusă la uscat.
O să vă daţi seama când salteaua are nevoie de o curăţare rapidă sau una totală aşa că vă recomandăm urmatoarea rutină:

Curăţare rapidă – se foloseste între două curăţări totale.
Pentru o curăţare rapidă puteţi să pregatiţi o soluţie din 70% apă şi 30 % oţet la care adăugaţi 2-3 picături de uleiuri esenţiale pentru a-i da un miros plăcut (alegeţi uleiul esenţial în funcţie de preferinţa dvs – lavandă, arbore de ceai, eucalipt, etc ). Puneţi soluţia creată într-un pulverizator. Puteţi pulveriza această soluţie după fiecare utilizare a saltelei. Pulverizaţi pe saltea, după care ştergeţi cu o cârpă din microfibră . Oţetul din soluţie  protejează culorile saltelei si curăţă orice urmă de bacterii.

Spălarea la mană – cea mai blândă modalitate de curăţare.
Dacă este cald afară şi aveţi posibilitatea să spălaţi salteaua afară , scoateţi salteua, udaţi-o din abundenţă  cu un furtun după care puteţi să o frecaţi uşor cu mâna sau cu un bureţel folosind săpun si/sau detergent pentru rufe delicate. Clătiţi din abundenţă după săpunire. Pentru a scurge cât mai bine apa din saltea, puneti un prosop uscat peste saltea după care rulaţi-o şi stoarceţi-o încet. Lăsaţi-o să se usuce întinsă într-un loc uscat.
Puteţi spălala salteau şi folosind duşul. Puneti salteau în cadă, udaţi-o bine după care o săpuniţi şi o clatiţi. Folosiţi prosopul pentru excesul de apă şi apoi puneţi salteaua la uscat.

Spălarea folosind maşina de spălat.
Derulaţi salteaua şi bagaţi-o în cuva maşinii de spălat cu partea colorată spre interior. Adăugaţi puţin detegent pentru rufe delicate şi selectaţi un program ce foloseşte apa rece sau o temperatură mai mică de 30 grade. Având în vedere că salteau cântăreşte 2.75 kg şi că are o capacitate de absorbţie foarte mare a apei s-ar putea ca în timpul ciclului de spălare, maşina de spălat să debalanseze putin.
De asemenea, puteţi să folosiţi si un ciclu de centrifugare care va elimina excesul de apă acumulat în timpul spălării.
Nu folosiţi funcţia de uscare a maşinii de spălat, dacă există. Salteaua Nirvana Serenity se usuca natural.